3mb.nl

Redcord Fysio

Een nieuwe ontwikkeling binnen fysiotherapie is core stability training. Met het innovatieve systeem wat Redcord Neurac heet kunnen we uw core stability eerst testen, indien nodig behandelen en trainen.

In Beekbergen vindt u de eerste fysiotherapie praktijk in deze regio die dit innovatieve systeem toepast .

Veel pijnklachten worden veroorzaakt door verkeerd gebruik of overbelasting van de spieren. Met het redcord neurac systeem gaan we eerst testen welke spier ervoor zorgt dat u deze klachten heeft. We gaan op zoek naar de zo geheten “weak links”. Vervolgens kunnen we met het redcord systeem uw spieren weer resetten en indien nodig de zwakke spier trainen zodat u de dagelijkse belasting weer zonder klachten aan kunt.

Redcord Neurac geeft op korte termijn zeer goede resultaten omdat het een direct de link legt naar functioneel bewegen.

Voor wie?

Een Redcord Neurac behandeling is geschikt voor alle soorten acute,- en chronisch pijn, uitermate geschikt voor revalidatie na een operatie of ongeval, voor sporters die aan blessure preventie willen doen, houdingstraining, en voor iedereen die op een wetenschappelijk onderbouwde manier wil werken aan preventie.

Het onderzoek en de behandeling vindt plaats in een Redcord werkstation. Tijdens het functionele en pijnvrije behandelings- en oefentraject met Redcord wordt gebruik gemaakt van slings, elastieken en andere hulpmiddelen. Het trainen met instabiele touwen kan blessures verhelpen en/of voorkomen en in tegenstelling tot de standaard krachttraining, werkt het Redcord systeem drie dimensionaal. Daarom is de vertaalslag naar functionele training snel gemaakt. De functionele oefeningen met Redcord geven meer kracht, balans, coördinatie en stabiliteit.
Redcord is een uniek systeem, geschikt voor iedereen, van revalidant tot topsporter!

 

Meer informatie over het Redcord systeem kunt u vinden op www.recordnederland.nl