Menu

Fysiotherapie algemeen

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van: Reumatische aandoeningen, MS, Parkinson, Beroerte, COPD, en verklevingen.

De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

Wat is fysiotherapie?
De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding. Hiermee probeert hij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt?
Veel klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. Daarbij kunt u denken aan:

  • pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten
  • zwelling van gewrichten
  • krachtsvermindering
  • Stabiliteitsvermindering
  • Bewegingsbeperking
  • Stijfheid
  • problemen met bewegen
  • evenwichtsstoornissen
  • ademhalingsproblemen
  • vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering a.g.v. een andere onderliggende aandoening

Of fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de screening en/of de intake en onderzoek maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

U kunt bij uw zorgverzekering checken of u verzekerd bent voor fysiotherapie.

Mocht u niet verzekerd zijn kunt u uiteraard ook bij ons terecht.
De kosten per behandeling van 30 minuten zijn dan € 37,50, (tarief 2023 en tarief geldt voor een behandeling in de praktijk)
Als u fysiotherapie aan huis wilt, is dit uiteraard ook mogelijk. Voor de kosten hiervan kunt u contact met ons opnemen.

Vanaf 2024
Bieden wij ook een 10x 30 minuten fysiotherapie aan, deze kost € 350,= en is 1 jaar geldig. U kunt deze aanschaffen via onderstaande link:
https://www.eversports.nl/sp/hop-sport-beekbergen
Kosten voor 30 minuten losse fysiotherapie (behandeling in de praktijk) voor 2024 is € 45,00