Menu

Redcord therapie

Tijdens de Redcord fysio, gaan we je spieren trainen. Maar we gaan ook leren ontspannen terwijl je in instabiele touwen en/of elastieken hangt. Doordat je in instabiele touwen of elastieken hangt, kunnen we je spieren (weer) leren ontspannen, maar ga je ook leren de juiste spieren (weer) aan te spannen. De verzwakte spieren kunnen activeren en verbeteren in hun coördinatie en aansturing. Jouw overbelaste spieren gaan we (weer) leren ontspannen. Dit doe je met je eigen lichaamsgewicht en het balancerende systeem in je lichaam. De disbalans in jouw spieren wordt hiermee opgelost waardoor de pijnklachten verdwijnen!

Tijdens de therapie maak je gebruik van:

  • Je eigen lichaamsgewicht
  • Instabiele koorden en elastieken voor het verbeteren van de coördinatie en aansturing
  • De koorden en elastieken hebben verschillende mogelijkheden en zijn voor iedereen aanpasbaar. Hierdoor kunnen we heel specifiek bepaalde spieren laten aanspannen of ontspannen
  • De zwakke plekken in je lichaam kunnen eenvoudig getraind worden zonder dat het lichaam gaat compenseren
  • De training wordt geleidelijk aan opgebouwd

Redcord therapie heeft bewezen dat het zeer effectief is bij onbegrepen en aanhoudende pijn in nek, rug, bekken en schouder. Vaak is er na de eerste sessie al vermindering van de klachten.

Ook (top)sporters hebben veel baat bij Redcord training. Het is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessure preventie.

Redcord therapie is geschikt voor:

  • Chronische pijnklachten in bijvoorbeeld nek, rug, bekken en schouder
  • Houdingstraining
  • Verstoorde bewegingspatronen
  • Blessure preventie
  • Specifieke revalidatietraining bij (top) sporters

Redcord therapie is pijnvrij! Tijdens de therapie wordt een uitgangshouding gekozen die past bij jouw lichaam en klachten. Daarna worden de koorden en elastieken aangepast om specifieke spieren aan te spreken of juist te laten ontspannen. Hierbij is het belangrijk dat de uitvoering correct is, pijnvrij en zonder compensatie in het lichaam. Zo wordt de zwakste schakel opgenomen in de bewegingsketen en maximaal getraind. Het doel is het verbeteren van de aansturing van het lichaam. Het is geen krachttraining, maar in de sessies kunnen de oefeningen wel zwaarder worden gemaakt.

vergoeding en verwijzingen:

Redcord wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket kun je de behandelingen vergoed krijgen. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor meer informatie. Je hebt voor Redcord training als onderdeel van je behandelplan geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

meer informatie kunt u vinden op http://www.redcordnederland.nl


Vanaf 2024
Bieden wij ook een 10x 30 minuten redcord-fysiotherapie aan, deze kost € 350,= en is 1 jaar geldig. U kunt deze aanschaffen via onderstaande link:
https://www.eversports.nl/sp/hop-sport-beekbergen
Kosten voor 30 minuten losse fysiotherapie (behandeling in de praktijk) voor 2024 is € 45,00