Menu

Zwangerschap massage

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam in rap tempo en kan je last krijgen van ongemakken. Een zwangerschapsmassage kan de klachten verminderen. Wat kan je verwachten van een zwangerschapsmassage?

Wat is zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Dat betekent dat de masseur minder stevig masseert. De drukpunten worden hierbij ontweken die in verbinding staan met je baarmoeder. Door het stimuleren van bepaalde drukpunten zou namelijk de baarmoeder kunnen samentrekken.

Tijdens een zwangerschapsmassage vermijdt de masseur vaak je buik. Het masseren van de buik kan tijdens je zwangerschap gevoelig zijn. Wel wordt er extra aandacht besteedt aan je benen. Die kunnen tijdens je zwangerschap sneller vermoeid raken en vocht vasthouden. Een massage vermindert deze klachten.

Hoe gaat een zwangerschapsmassage in zijn werk?

Tijdens je zwangerschap wordt je gemasseerd op een gewone massage tafel. Omdat op je buik liggen niet altijd fijn is als je zwanger bent, kan de massage gegeven worden terwijl jij op je zij ligt met speciale kussen, zodat je buik ook goede ondersteunt wordt.

Tijdens je zwangerschap reageert je lichaam soms anders op prikkels dan voor je zwangerschap. Merk je tijdens de massage dat je het te warm of koud krijgt of dat je misselijk wordt? Of wordt de massage te intens voor je? Zeg dit tegen de masseur. De massage kan dan aanpast worden aan jouw wensen. Zo kan je je kan blijven ontspannen.

Wat zijn de kosten: (tarieven 2023!!)

Rug – nek – schouder (30 minuten) € 35,00

Lichaamsmassage (45 minuten) € 45,00
Lichaamsmassage (60 minuten) € 60,00

Er is ook een mogelijkheid om 10x strippen kaart te kopen voor een massage van 30 minuten.
Deze kost € 350,= en is 1 jaar geldig en is ook te gebruiken na je zwangerschap voor een ontspanningsmassage.