3mb.nl

Team

Het team:

Madelon Jansen is sinds 1994 afgestudeerd als  fysiotherapeut. Ze is afgelopen jaren werkzaam geweest als fysiotherapeut in diverse praktijken en instellingen. Sinds 2008 heeft ze naast haar werk als fysiotherapeut haar eigen massage praktijk opgezet, Wellness Gorssel en sinds 2013 is de praktijk uitgebreid met fysiotherapie. In haar eigen praktijk kan ze de behandeling naar eigen inzicht invullen. Voorop bij de behandeling staat bij haar persoonlijke aandacht en begeleiding.

Doormiddel van diverse cursussen en workshops blijft ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie. Naast de verplichte scholingsmodules van het KNGF heeft ze zich ook nog verdiept in klinisch redeneren bij patiënten in de eerste lijns praktijk, de opleiding Redcord is volledig afgerond, Neurac 1, 2 en 3, coachen op gedragsverandering en zelfmanagement, shared decision making, inspanningsfysiologie bij beweegprogramma’s, core stability training en mindfullness training met fysiotherapie.

Verder worden en workshops gegeven in massage en cupping.

Ze is BIG geregistreerd en aangesloten bij het kwaliteitsregister van het KNGF.

Krista Somberg, fysiotherapeute, pilates en mindfulness trainer. Ooit begonnen als lerares lichamelijke opvoeding en scholen gestart, later eigen groepen begeleidt met specialisaties zoals bewegen op muziek, valpreventie, bewegen met ouderen.

Specialisaties binnen de fysiotherapie,

Longrevalidatie, conditie-en spiertraining, hoest- en ademtraining, ontspanning, gebruik hulpmiddelen.

Actief binnen het long netwerk.

Ademtherapie en ontspanning

Zij bereidt zich voor om ex-Corona patiënten specifieke ademtraining en post IC training te kunnen geven.

Myofasciale klachten en littekentherapie

Neuro Kinetic Therapy , als therapeut ben je altijd op zoek naar de oorzaak van de klachten, niemand behandelt graag alleen een symptoom, NKT biedt een onderzoekstechniek waarmee ik kan uitzoeken welke spieren verzwakt zijn en welke overcompenseren.

Christel ten Buuren

In 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut bij Thim van der Laan Academy waarna ik als fysiotherapeut aan de slag ben gegaan. Ik heb veel ervaring opgedaan en merkte dat er behalve de behandeling van de specifieke fysieke klachten, patiënten vaak behoefte hebben aan een meer omvattender aanpak die samenhangt met sociaal en mentaal welbevinden. Klachten hangen vaak samen met onze Westerse leefstijl maar ontwikkelen zich ook verschillend per patiënt. De puzzel van die samenhangende elementen vind ik intrigerend en werk ik graag samen met u uit tot een passende oplossing.

Om tot een betere behandeling van mijn oncologische patiënten te komen heb ik mij bij de Berekuyl Academy laten opleiden tot oedeemtherapeut. Deze kwetsbare patiëntengroep heeft intensieve en onvermoeibare zorg nodig. Zowel vóór, tijdens als na de behandelingen tegen kanker.

Oedeemfysiotherapie
De oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met oedeem.

Wat is oedeem?
Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt. Bekende mogelijke oorzaken zijn de behandeling van (borst)kanker, vaatproblematiek, een trauma of operatie, wondroos of ongelijkmatig verdeeld vetweefsel. Door de zwelling van de weefsels kan er pijn, een vermoeid gevoel en bewegingsbeperking ontstaan in het lichaamsdeel.
Kennis en kunde van de oedeemfysiotherapeut
De oedeemfysiotherapeut heeft kennis en vaardigheden om verschillende  soorten oedeem, de ernst ervan, eventuele huidveranderingen en bijkomende klachten te onderzoeken en te behandelen. Dit geldt, naast lymfoedeem, ook voor veneus oedeem en lipoedeem.
Behandeling door de oedeemfysiotherapeut
Tijdens behandelingen wordt, afhankelijk van het type oedeem, compressietherapie toegepast in combinatie met oefentherapie en manuele lymfedrainage. Daarnaast is er aandacht voor huidverzorging, materialen en adviezen waarmee u kunt leren om zelf controle over de klachten te houden na afloop van de behandelperiode. De oedeemfysiotherapeut heeft hierbij ook aandacht voor de effecten die het oedeem op u en uw functioneren heeft en begeleidt u in training en een gezonde leefstijl.